9 Ağustos 2009 Pazar

Yılmaz Özdil'e Cevap

Sayın Yılmaz Özdil;

Bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan köşe yazınız beni çok şaşırttı ve üzdü. Yazılanların doğru olmasının mümkün olmaması bir yana hiçbir araştırma yapmadan böyle bir yazı hazırlamanız; müzelerimizi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızı bu kadar kolay harcamanız, beni gerçekten büyük bir hayal kırıklığına uğrattı...




Öncelikle, Müze Kart sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yararlanabileceği bir uygulama. Hiçbir yabancı, pasaportunu göstererek Müze Kart alamaz! Müze kart alacak kişinin mutlaka TC Kimlik Numarası olması gerekir. Burada tek istisna, Türkiye'de yüksek öğrenim görmekte olan yabancı öğrencilerdir. Bu durumda yazınızdaki gibi yabancıların müze kart almaları mümkün değildir.

İkinci bir nokta da, müzelerin içindeki bazı bölümlerin ekstra ücretle gezilmesi durumu. Böyle bir uygulama olduğu doğru ve bu tamamen yasal.Yani ortada bir dolandırıcılık yok. Müze Kart alan ziyaretçilere verilen kitapçıkta ekstra ücretle gezilecek alanlarla ilgili bilgiler mevcut. Bu alanlardan biri de yazınızda belirttiğiniz Efes'teki Yamaç evleri!

Yazımda geçen bu bilgilere http://www.muzekart.com/ sitesinden de ulaşmanız mümkün. Bence bu siteyi; yazınızı yayınlamadan önce incelemiş olmanız gerekirdi.

Kendi ülkenizi eleştirirken daha hassas olmanızı beklerdim. Eğer onu biz de savunamazsak kimse savunmaz ve sahiplenmez çünkü...

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...